Само за няколко дни Калоян Иванов извървя пътя от осанна до разпни го и след като бе изгонен от националния отбор и впоследствие върнат, той се завърна с гръм и трясък.

Близнакът бе човекът, който стреля от тройката в последната секунда на контролата с еврошампиона Русия и с успешния шут донесе успеха с една точка в полза на България.

„Наистина много престижна победа. Независимо, че не са с целия си състав, все още са европейски шампиони”, коментира варненецът победата над братушките.

„Винаги съм казвал, че сме страхотен колектив и си помагаме на терена, както и извън него. Много малко отбори са така и може би това ще е и ключа към нашия успех на Европейското.”

Характерът се показва срещу всякакъв отбор, не само срещу слабия или срещу силния. Това е силата на нашия отбор – характерът.”

„Нямах време за мислене, затова стрелях първата топка, в която ми удариха чадъра много прибързано, защото мислех дори, че времето е изтекло. Видях, че остават четири секунди и казах добре, още веднъж ще я стрелям”, каза Калоян Иванов.