След като капитанът на мъжкия ни отбор по баскетбол Филип Виденов обяви, че ако някой от отказалите да играят за националния тим тази година състезатели се върне в състава за Европейското първенство при евентуално класиране на България, той няма да играе. Един от тези баскетболисти – близнакът Калоян Иванов, коментира изказването на Виденов: „По повод изказването на Филип Виденов бих искал да кажа, че е наистина много неприятно да започнеш още след третия мач да отклоняваш вниманието от действителния проблем, а именно начина на игра на отбора и видната липса на организация с личните си терзания и да поставяш условия, които са този етап след загуба от Азербайджан и Германия дори изглеждат илюзорни.”

Пред Bgbasket.com Калоян Иванов каза още: „Нека припомним, че нашето решение беше взето съвместно с федерацията по баскетбол и старши треньора на националния отбор г-н Барчовски, мислейки, че това, с което разполагаме, е напълно достатъчно за победи над съперници като Азербайджан и класиране на четвърто Европейско първенство, за две от които голяма заслуга имаме аз и брат ми. Но сега очевидната слаба игра на звездата и капитан на националния отбор явно го кара да отклонява тежестта към една тема, която беше широко дискутирана в медиите и нормално приета от баскетболната общественост. Пожелавам успех на момчетата и искрено вярвам, че те ще намерят сили в себе си в хода на тези квалификации и ще се класират на Европейско. България не е нито моя, нито на отделни личности, за да поставяме ултиматуми. Тя е на всички нас.”

За това, дали се чувства лично засегнат от думите на капитана, Иванов каза: „Не съм смятал, че точно Филип ще каже подобно нещо. Не съм засегнат, а изненадан. Ще му цитирам думите на един велик треньор – Желко Обрадович. Те в момента се отнасят и за него: „Ако си контузен, се лекувай. Дори да си Майкъл Джордан, без два дни пълноценни тренировки преди мач нямаш място на терена.”