Календар със снимки, заснети в Подземния минен музей, който е единствен на Балканския полуостров и е сред стоте национални туристически обекта, е подготвил шампионът на втора дивизия на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) Миньор 2015. Отборът е носител на купата на НАЛБ за 2020 г.

Фотосесията е направена в галериите на първия пернишки рудник /станал днес музей/, като символична идентификация на издръжливостта и силата на миньорите, чието име носи отборът, и спортния дух на мъжете от клуба.

През изминалия сезон "жълто-черните" бяха безапелационни - постигнаха 100-процентова успеваемост, като победиха във всичките си 28 мача.

В календара ще присъстват и сурвакари в унисон с характерната за региона маскарадна традиция, влязла в световната съкровищница на ЮНЕСКО. Във фотосесията е намерил място и известен със спортните си пристрастия заместник - кмет на общината./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.