Американският гард Кевин Крюгър си заминава от ЛукОйл Академик. След като изкара малко повече от три седмици в лагера на „студентите”, баскетболистът сам е пожелал да напусне и е изтъкнал семейни причини пред ръководството на шампиона на България, пише bulgarianbasket.com.

Крюгър изигра пет срещи с екипа на Лукойл Академик, като „студентите” загубиха три от тях – веднъж от Левски в първенството на страната и на два пъти в турнира Еврокъп от Уникс Казан и Динамо Москва. Все пак състезателят не остави лоши впечатления с представянето си и записа по 14.8 точки, 4.8 асистенции и 2 овладени топки за средно по 32.6 минути в петте изиграни мача.

Именно, за да осигури място за Кевин Крюгър, ЛукОйл Академик освободи предишния гард на тима Антонио Бъркс. В последствие обаче бе привлечен друг баскетболист Тони Акинс, чието идване до този момент се забавя, но ръководството на „студентите” ще опита да направи и невъзможното, за да го картотекират за двубоя с латвийския Баронс, ако Акинс все пак пристигне навреме.

В един от блоговете си в интернет Крюгър говори за това, че изпитва носталгия към родината си и му е много трудно в България. Той обаче разказва, че за всяка една ситуация около контракта си винаги е получавал отговор „tomorrow”. Освен това явно американецът не се е бил приспособил към начина на живот в нашата страна и повечето пъти се е хранил в китайски ресторант. Благодарности в блога си той изказва на Мария Аладжова, бивша колежка, която е била волейболистка от университета му в Невада Лас Вегас. Тя прекарва по-голяма част от времето с него, но въпреки всичко той не се чувства комфортно.