Поради лични причини досегашният треньор на Рилски спортист Младен Манойлович реши да се раздели с отбора, като на негово място застава Любомир Киров. Негов помощник ще бъде бившият капитан на Рилски спортист от преди няколко години Йордан Бозов, който в момента води юношите ни до 19 години.
 
Назначението на Любомир Киров на поста старши треньор не би трябвало да е изненада с оглед визитката, с която разполага. Киров е роден на 5 октомври 1989 година в Самоков. През цялата си състезателна кариера е защитавал цветовете на Рилски спортист, като е преминал през всички възрастови групи на клуба.
 
Завършва специалност „Треньор по баскетбол“ към НСА „Васил Левски“. От 8 години е помощник-треньор в Рилски спортист.  Стартира в професията като помощник на Людмил Хаджисотиров - Удо и заедно с него постигат едни от най-големите успехи на клуба- три Купи на България, две Суперкупи и 1/8 финал в турнира ФИБА Европа Къп.
 
Освен успехите си с мъжете Любомир Киров през миналата година влиза в ролята на помощник на Меги Маринкова и при жените. С тях тандемът Маринкова - Киров успя да спечели сребърните медали от турнира за Купата на България и трето място в шампионата.