Изненадващ трансфер е на път да бъде осъществен от Рилски Спортист. Много е възможно следващият нов състезател на тима да бъде един от най-добрите в изминалия шампионат Иван Лилов, съобщава bulgarianbasket.com.

Юношата на Балкан трябваше да играе в Сърбия, но след като договорът му със Swisslion Takovo пропадна в последния момент по независещи от младока причини, Лилов замина на проби в гръцкия АЕК.

20-годишният български талант остави отлични впечатления в отбора, но от клуба държаха на по-опитен състезател, който да играе на неговата позиция. В същото време от втородивизонния Керавнос Агио държаха много да привлекат Лилов, но той не пожела да играе в тима.

Лилов се представи отлично в миналия сезон и е един от играчите с най-голяма заслуга за спечелването на сребърните медали за Балкан в шампионата. Той стартира във всичките 47 официални срещи на тима през миналата година и направи средно по 17.5 точки, 4.5 борби и 3.4 асистенции за 35.4 минути игра в тях с един сравнително висок коефициент от 16.5.

„В момента мениджърът ми изготвя договора и очаквам в първите дни на следващата седмица да подпиша. Избирам Рилски Спортист заради амбициите на ръководството, както и заради възможността да играя международни мачове в Балканската лига. Имах оферти от словенски и полски отбори, но трябваше да мина проби, а това не ме устройваше. Искам специално да благодаря на публиката в Ботевград, която ме подкрепяше през тези години, както и на Георги Младенов, че ми даде шанс да играя и да се развивам”, заяви младият талант.