Младият български баскетболист Иван Лилов от понеделник е на проби в АЕК, съобщи сайтът на неговата агенция First Class Management. Един от най-големите родни таланти ще се подготвя известно време с реномирания гръцки клуб и ако бъде харесан, ще подпише договор. Страхотният сезон, който изигра Лилов в Балкан Ботевград, и силните изяви за младежкия национален отбор му осигуриха интерес от един от грандовете на южната ни съседка.

Иван Лилов бе пред договор с шестия в сръбската А1 лига Суислайън Таково, но явно информациите, разпространени от местен сайт, са били непотвърдени. Самият баскетболист бе неприятно изненадан от факта, че е изтекла предварителна информация за преговорите му със сръбския тим и бе решил да запази мълчание относно следващите му ходове. Той не се яви за първа тренировка с Балкан и не бе уведомил старши треньора на тима Георги Младенов за отсъствието си.

Иван Лилов обаче има само четири дни да реши бъдещето си, тъй като в договора му с Балкан има специална клауза, според която той може да напусне, само ако си намери нов отбор до 1 септември, разкрива bulgarianbasket.com.

Междувременно баскетболният сайт съобщи, че единият от тримата сръбски баскетболисти, които пристигнаха на проби в Балкан - Горян Латифич си е тръгнал още след първата тренировка.

Официалното обяснение на 31-годишния плеймейкър пред старши треньора Георги Младенов е, че се опасява, че няма да издържи на високите му изисквания.

„Съобщи ми го след сутрешната тренировка,” заяви Младенов. „Каза ми, че го мъчат две контузии и смята, че ще му бъде трудно да започне всичко отначало. Обясни ми, че съжалява, тъй като е бил запознат подробно с успехите и състава на отбора от миналия сезон. Постъпи коректно, като ме уведоми веднага, вместо след една седмица или по-късно", допълни Младенов.