20-годишният Иван Лилов бе сред най-добрите на терена за Рилски спортист снощи при триумфа в Балканската лига по баскетбол. „Осъзнахме какво постигнахме. Много се радваме. Благодарим на всички, които ни подкрепяха. Надявам се да продължаваме все така. Чувството е неописуемо. В началото вярно, че влязохме с уайлд кард и никой не смяташе, че ще преминем първия кръг. Всичко в Самоков е много професионално и след толкова труд вярвах, че рано или късно ще станем отбор, с който другите да се съобразяват. Треньорът е много добър, а и ние сме може би отборът, който тренира най-много у нас, а ето сега постигнахме голям успех”, коментира баскетболистът пред Гонг.

„Наистина имах оферти от чужбина през лятото, но предпочетох Рилски, защото участва в Балканската лига. Доволен съм от решението си и мисля, че имам развитие. Смятам, че ще продължим във възходяща линия и можем да станем трети в редовния сезон”, сподели още 196-сантиметровият гард.

Иван Лилов заяви още, че попадане в националния ни отбор е голямата му цел. „Определено мисля за националния тим. Това ми е целта за тази година – да тренирам здраво и дано треньорът Пини Гершон да ме хареса, да ме поканят в разширения състав пък там, ако се представя добре, да преценят дали да ме оставят или не”, пожела си младокът, който през август навършва 21 години.

Колкото до празненството за спечелената титла снощи Лилов разкри: „Всичко беше организирано от президента Петър Георгиев. Празненството беше супер, като за шампионска титла, но днес каквото било – било и от утре подновяваме тренировки, защото имаме да гоним цели в шампионата.”