Иван Лепичев застава начело на женския баскетболен ЛукОйл Нефтохимик и ще води отбора до края на сезона. Решението е взето по-рано днес, след като от ръководството на бургазлии са поискали роденият през 1951 година специалист да бъде старши треньор на тима и са се разбрали с шефовете на досегашния му състав Рилски спортист, съобщава bulgarianbasket.com.

Лепичев от няколко години води женския състав на Рилецо, но сега се притичва на помощ на изпадналия в трудна ситуация бургаски тим след напускането на Петко Маринов, който пое в посока мъжкия ЛукОйл Академик.

Неговото място начело на бургазлийки бе поверено на младия наставник Цветан Петков, който още в първия сериозен сблъсък в А група не успя. ЛукОйл Нефтохимик загуби като гост на Миньор Перник след продължение през уикенда.

Лепичев е бил треньор на Кремиковци, Левски Спартак, Стомана Перник, ДЗУ Стара Загора, Монтана и Академик Тест преди да се озове в Самоков. Бил е три пъти шампион на страната със Стомана (91/92), ДЗУ Стара Загора (98/99), Монтана (2002/03). Специалистът също така е водил националния женски тим на България от 1988-ма до 1991-ва като бе начело тима ни на Олимпийските игри в Сеул (5-то място), Европейско първенство във Варна (3-то място), Световно първенство в Малайзия (8-мо място), Игрите на добра воля в Сиатъл (3-то място), Европейско първенство в Израел (4-то място). За последно на Иван Лепичев му бе поверена гарнитурата до 20 години, която игра на Евробаскет 2008 в Киети, Италия.

До края на сезона пък начело на Рилски спортист застават Красимира Банова и Ани Рудева.