„Предстои да напусна оперативното управление на баскетболния Левски. Клубът е собственост на „Велдер груп”, така че аз няма как да се разгранича от клуба, защото аз управлявам „Велдер груп”, заяви за Гонг президентът на БК Левски Иван Джиджев. Очаква се в близките дни той да напусне поста си тъй като в сряда бе избран за председател на съвета на директорите на футболния Ботев Пловдив.

„Левски има да постигне още доста неща, които са поставени като задачи и аз горещо се надявам, че това ще се случи. Но действително – базата, детско-юношеската школа са налице и те години наред трябва да дават плодове. Така, че става дума за раздяла с оперативното управление на Левски, но не и сантиментално, защото вече пет години работим по този проект”, категоричен бе Джиджев.

„Валентин Киров е мой заместник във „Велдер груп” и най-вероятно той ще поеме оперативното управление на клуба. Но това ще стане ясно другата седмица”, каза още настоящият президент на „сините”.

„След избора ми в Ботев, аз проведох разговор с председателя на федерацията по баскетбол Георги Глушков, за да обсъдим ситуацията. На този етап сме се договорили да не излизам спешно от УС на федерацията поне в следващите няколко седмици. Там има доста важни и критични моменти, които трябва да се решават и сегашното редуциране на състава на УС ще е проблем. Няма конфликт да съм там, така че ще остана още известно време докато съм нужен за да се вземат важни решения за следващите месеци”, завърши Иван Джиджев.