Ямбол записа втора победа в Националната баскетболна лига, този път над Черно море с 90-85 пред собствена публика в зала „Диана”. Наставникът на домакините Иван Чолаков бе доволен от ценния успех над силния съперник и бе любезен да сподели:

„Много силно начало за нашия отбор, за 5-6 минути направихме 18-2 и мисля, че те бяха донякъде изненадани от нашата защита. След това допуснахме да ни вкарат доста стрелби от разстояние. Знаехме, че стрелят доста тройки и около 60 % от нападенията им са от тази дистанция. Показаха добра успевамест и ни намалиха до 13 точки на полувремето. Намалихме агресията в защита, позволихме им да си правят по-лесно комбинациите и се доближиха до 2-3 точки. Тогава бързо се окопитихме и завършихме добре срещата.”

„Митко Ангелов игра много малко, натрупа бързо 4 лични нарушения и като го пуснах в последната част още при първата атака направи пето и излезе. Като цяло съм доволен, показахме добра игра и заслужено победихме,” обясни опитният специалист.

По повод гостуването на Ямбол в София на Левски в следващия кръг, Чолаков каза, че не иска неговите играчи да се главозамайват и сподели:

„Ако кажа, че отиваме да бием Левски, това ще прозвучи смешно. Не искам да се надуваме, нито пък и да ни подценяват. Няма да сме обречени, имаме си силните страни и ще гледаме да ги използваме. Нека да стане хубав мач, пък който и да е от двата отбора да победи”, завърши Чолаков пред bulgarianbasket.com.

Ямбол дели 4-6 място с отборите на Черно море и Рилски спортист като и трите отбора имат по 2 победи и 3 загуби след 5 изиграни мача.