Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков призна, че е искал Балкан за съперник на четвъртфинал за Купата на България. Именно това е най-интересната двойка на първи етап.

„Може би от нашия отбор това бе най-желаният жребий. Силите са прилично изравнени, вече е въпрос в един мач кой ще играе по-добре. Но този жребий дава шанс и на двата отбора за евентуална победа. Другите двубои като че ли са предопределени,” заяви Чолаков след тегленето на жребия.

Интересното е, че двата състава се срещнаха помежду си само преди няколко дни в първенството, и Балкан малко изненадващо се наложи като гост. „Що се отнася до последния мач, наистина, не смятам, че беше добър мач за нашия отбор. За съжаление тази загуба почти ни лишава от шансове да влезем в четворката. Затова искрено се надявам Балкан да стане трети, защото с тях мачовете са ни по-равностойни и по имаме шанс,” обясни опитният наставник.

Миналата година Ямбол като домакин на турнира отпадна още на четвъртфинал, но игра срещу един от фаворитите Левски:„Всички видяха този мач, имаше огромно желание. Все пак обаче играеш срещу звезди, срещу опит, срещу добра селекция. Само желание не стига. Независимо, че бяхме подготвени и физически, и тактически, не ни достигнаха силите да елиминираме Левски, но впоследствие те станаха и носители на Купата. Тази година имаме по-голям шанс, надявам се от Ямбол да ни подкрепят, и да зарадваме феновете си и да се компенсираме пред тях.”

Чолаков се върна отново към последния мач с Балкан:„Аз казах на последния разбор, че ако правех досега такава продукция, отдавна да съм спрял да се занимавам с треньорство. Това бе небивал игрови егоизъм. Нямаме ярки звезди, като американците, които могат и един на един да надиграват отборите. Ние сме европейци и без колективна игра е трудно. В моя отбор надделя игровият егоизъм и това ни попречи да спечелим срещу Балкан.”