Треньорът Иван Чолаков напуска баскетболния Ямбол. Разочарован от безхаберието към най-успешния спорт в града, наставникът се отказва от треньорския пост.

„Обявих, че се отказвам да бъда треньор на Ямбол, защото съм оставен абсолютно сам. Цялата тежест и отговорност за намиране на средства и разплащане е върху моите плещи. Вече ми дотежа и 10 дни след Европейското реших, че е по-добре да се откажа, и ако се намери някой млад и амбициран да се доказва да поеме нещата. Явно отбор се прави, за да извършвам аз някаква тренировъчна дейност. Аз не искам да е така. Искам Ямбол да се интересува и да има отбор, който да носи радост на целия град. Трябва да се сключи договор с инвеститор, но и да му се предложат добри условия”, заяви Иван Чолаков.

„Просто е забранена мисълта, че Ямбол ще остане без баскетбол, ако има мислещи хора. Независимо от класирането ни тази година, средната посещамост е 1000 човека. Това е град, в който има база и хубава зала. Не е логично да остава празна. Ръководството на града трябва да вземе мерки и да създаде отбор. Може да е бавно и от по-ниско ниво, но да се създаде някакъв план. Би ме върнало само това, ако се поставят цели и то високи”, коментира още наставникът донесъл толкова много радост на хората в Ямбол с баскетболния клуб в града.