„Влязохме в този двубой с мотивацията, че не сме отбор, който просто участва, а сме част от Лигата”, заяви наставникът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков след отпадането на тима му на четвъртфиналите след поражение от Черно море. „Мисля, че успяхме да докажем това. Затова съм доволен от моите момчета и не говоря за мачовете със съжаление. Има удовлетворение, че играчите повярваха в силите си”, каза още Чолаков за Гонг.

За представянето на Ямбол като цяло през сезона Иван Чолаков сподели: „Според бюджета и възможностите ни, може би още 2 до 3 победи трябваше да имаме в първенството. Като начин на игра мисля, че изградихме стил и съумяхме да привлечем повече хора в зала „Диана”. И навън доста срещи играхме равностойно, но бюджетът не ми позволява да имаме по-широк състав. Надявам се Управителният съвет да вземе по-решителни мерки за догодина и малко да повдигнем класата на отбора.”

Чолаков коментира и предстоящата реконструкция на зала „Диана” в Ямбол. „Не знам защо другите клубове все още стоят. Правилата на ФИБА за 2010 година са фрапантни и всеки клуб трябва да вземе мерки да си пооправи клубната база. Искаме залата да стане отново привлекателно съоръжение, а помните, че тук са постигнати едни от най-големите успехи на националния ни тим.”