„При избора на Плевен надделя по-добро финансово положение от тяхна страна. Осигуряват и добри условия за отборите. Това е новото виждане на федерацията, че тези турнири понеже са атрактивни, трябва да се намери пазарен подход за определяне на домакинството”, коментира изпълнителният директор Иван Ценов след избора на Плевен за домакин на Финалната осмица на турнира за Купата на България при мъжете.

„Всички изисквания за залата са изпълнени още при лицензирането за участие в Националната баскетболна лига. Смятам, че залата е на добро ниво за турнир от такъв ранг”, каза още Ценов за Гонг.

„Срокът за заявки за домакинство на финалите в турнира за Купата на страната при жените е 28-ми, края на месеца. Считам, че няма да има по-малък интерес, отколкото при мъжете”, добави Иван Ценов, а по повод решението засягащо детско-юношеските формации на ЦСКА заяви:

„Решението едва ли ще засегне всички деца. Ще са свободни деца, които не са играли срещи от втория полусезон. Решението малко изпреварва събитията. Тези, които не могат да се възползват имат право по наредба да отидат като преотстъпени в други отбори.”