„Еуфория може би наистина има, но мисля, че треньора Пини Гершон е достатъчно опитен и добре усеща пулса на отбора и знае как да контролира чувствата на играчите”, заяви изпълнителният директор на федерацията ни по баскетбол Иван Ценов преди гостуването на България на Сърбия в Белград.

Тимът ни вече замина за сръбската столица, където в сряда ще се изправи срещу фаворита в нашата група А от евроквалификациите. Отборът воден от треньора Душан Ивкович допусна изненадваща загуба във Финландия и е втори във временното класиране след България.

„Едва ли някой се е надявал чак на такова представяне, но то върви с победи до края. Дори тази хубава победа над Италия няма да струва нищо, ако не си спечелим мачовете срещу Унгария и Финландия. Въпреки класирането в момента, едва ли някой се съмнява, че основният фаворит е Сърбия. Едва ли трябва да си правим погрешни изводи от загубата им във Финландия. Сега ще са крайно мотивирани, за да не допуснат втора изненада. Дано да стоим добре на терена и да сме равностоен противник в 20-хилядната „Белградска арена”. Специално в Белград моите мечти са свързани с достойно представяне, въпреки че след идването на Пини Гершон започнахме малко по-смело да мечтаем”, каза още Ценов, който утре също пътува за Белград.

Сред зрителите в 20-хилядната зала „Белградска арена” ще е и президентът на родната централа Михаил Михов. Двубоят е от 21.30 часа българско време, а в другия мач от групата играят Унгария и Финландия.