„Ако Пини Гершон има желание определен човек да му е помощник, в това няма нищо лошо”, сподели изпълнителният директор на федерацията ни по баскетбол Иван Ценов при представянето на новата зала в Самоков дни преди официалното й откриване в събота. Утре се събира Треньорският съвет на централата, за да обсъди вариантите за евентуални асистенти на новия ни национален селекционер, които ще му бъдат предложени.

„Искаме престоят на Пини Гершон да е от полза за някои млади треньори. Треньорският съвет ще предложи имена, а те общо взето се знаят. Ползата е предимно за тях. Оценявам това като невероятен шанс за някои от тези треньори. Всеки след време може да се гордее с това, че е бил помощник на Пини Гершон. По принцип вече сме водили разговори с него. Може би ще доведе неговия помощник, който му помагаше в Олимпиакос – израелец. Пини не е претенциозен и човек, който налага собственото си мнение – поне до сега”, заяви Иван Ценов, който коментира и построеното спортно съоръжение в Самоков:

„Естествено няма как да не съм доволен, след като след толкова години някъде има нова зала. Не мога да не кажа и няколко неща, които не са както трябва. Примерът е тренировъчната зала – при по-добро изпълнение и тя можеше да става за състезания от по-нисък ранг – направена е по-ниска. Споделил съм тези неща с кмета. Като първи опит, строежът е сполучлив. И аз от медиите разбрах, че вече е решено голямата зала в София да е на 4-ти километър. Според мен на София й трябват 4-5 зали от по хиляда човека. Голямата зала се издържа трудно. Това е по-скоро политически въпрос. 20-хилядната зала в Белград сега стои празна, защото дори големите клубове не могат да си позволят да играят там, заради наема.”