Отборът на Овергаз за юноши до 18 години спечели първенството в тази възраст след оспорвани финали в столичната зала „Триадица”. Момчетата на Янко Янчев се наложиха над Балкан с 85:70 и последваха мъжката селекция на Овергаз, също съставена най-вече от млади състезатели, която стана шампион на А група.

Третото място остана за Лукойл Академик, който в малкия финал победи Левски със 74:63. Позициите от пета до осма се разпределиха съответно за Черно море, Сити Юнивърсити, Тунджа Ямбол и Шампион 2006.

Срещите преминаха при сериозен интерес, и отговориха на него с атракция и доста голяма интрига.

В спора за златото Овергаз победи Балкан след тотална доминация в подкошието. Победителите хванаха общо 47 борби срещу едва 22 за съперника, което в крайна сметка се оказа решаващо за успеха. Овергаз завърши турнира с 5 победи от 5 мача и заслужи напълно златните си медали. Отборът на Балкан пък допусна две загуби, и двете от шампиона, и заслужава само адмирации за представянето си през петте дни на турнира.

Много силно за победителите игра Антонио Илиев. Той вкара 23 точки, някои в много решителни моменти, и овладя 10 борби. Дабъл дабъл направи и Христо Господинов, който завърши с 19 точки и 15 борби, а Александър Христов и Георги Боянов вкараха по 12 точки. За отбора от Ботевград с 20 точки завърши Иван Руньов. Пламен Дончев се отчете с 14, а Венци Стоев вкара 12.