„Не се взеха под внимание някои положителни страни на нашата оферта според мен. Нещата, които влизаха в офертата бяпа много силни. Сложете това, че ние поемама изцяло съдийските разходи на секретарския апарат, за видео заснемане, на съдии и делегати. Плюс това, че даваме и две рекламни пана на бул. България, които да рекламират Купата. За мен нещото, което натежа в офертата на Ямбол беше, че предложиха да поемат три лагера на националните отбори”, разкри генералният мениджър на баскетболния Левски Юлия Боянова.

„Зададохме въпроса какво общо имат лагерите на националните отбори с Купата на България, но отговор – нямаше. В края на краищата ръководството на федерацията го мери като финансови бонуси”, добави Боянова след заседанието на Управителния съвет на родната централа, на което бе взето решението Ямбол да приеме финалите на турнира за Купата на страната.

На въпрос дали от Левски са знаели, че имат право на подобни допълнителни бонуси, които не касаят организацията на самото състезание, то Боянова отговори: „Не, защото, ако знаехме, ние също щяхме да включим нещо. Ръководството на баскетболния клуб обмисляше такива варианти и единият от тях беше тренировките, които се провеждат от националния отбор в рамките на София да бъдат в зала „Универсиада” и да бъдат безплатни. Просто счетохме, че е некоректно да включваме нещо, което не съществува и не попада под изискванията на Купата. Това е за мен некоректно. Ако трябва да съм искрена Левски играе по-добре навън и смятам, че момчетата ще защитят Купата си в Ямбол. Оказа се, че за ръководството на федерацията е важен финансовият бонус. В този случай федерацията ще спести едно количество пари. Не можаха точно да изяснят колко, но...Не е ясно примерно колко дни ще бъдат лагерите. Когато предлагаш нещо, то трябва да има параметри.”

„Не е точен изразът „прецакани”. По-скоро сме неудоволетворени. Защото считам, че такава пълноценна оферта, отдавна не е имало. От всяка една гледна точка. Хотел „Родина”, зала „Универсиада”, игри за публиката, рекламни пана...”, завърши Юлия Боянова.