Президентът на баскетболния Левски Юлия Боянова коментира, че решението за смяна на треньорския щаб не е импулсивно.

„Процесът не е от сега, а от доста отдавна. Дадохме шанс да ни докажат, че не сме прави. Беше срамно да стоим в залата. Говоря за игра, а не за класиране”, каза Боянова, след като заедно с изпълнителния директор Данаил Петров представиха новия наставник Юлиян Аладжов на баскетболистите.

„По-точно от изявлението не би могло да бъде казано. Става дума главно за развитието на младите ни състезатели. Бяхме притиснати от времето. Нали си спомняте, че Пини Гершон на шега каза, че би могъл да стане помощник треньор. Просто изслушахме един отчет за приключил етап – купата на България. Не сме говорили за подробности по договора с Юли Аладжов. За нас беше важно някой да поеме отбора. Основната цел е развитието на младите ни играчи. Не е имало кандидатури. Не очаквахме толкова бързо развитие на нещата. Разногласията станаха големи”, сподели още Боянова.

На въпрос дали „сините” ще имат нов спонсор Юлия Боянова отговори: „Дай боже! Човекът, който води преговорите около финансовата страна се казва Данаил Петров. И аз чух такъв слух. Хубаво би било да влязат пари в баскетбола.”