„Баскетболът е любов за мен, всичко”, сподели Юлия Боянова, настоящ президент на мъжкия Левски и част от знаменития тим на женския Левски Спартак, чийто успехи бяха отбелязани на тържеството във Военния клуб в столицата тази вечер- 25 години от европейската титла през 1984-та година в Будапеща и 30 години от спечелената за втори път поред от „сините” баскетболистки Купа „Лиляна Ронкети” през 1979-та година в Ямбол.

„Просто това е една изключителна атмосфера. Видяхме се с хора, с които дълго не сме се виждали. Днес ни събра нашата голяма любов – баскетболът, за което съм безкрайно щастлива. Чувството е неописуемо. Ако не бяхме в четворката на дадено първенство това се считаше за провал. Децата си отгледах с баскетбола, малката все още играе. Определено има тръпка, когато разглеждаме снимките”, разказа за Гонг Боянова.

„Много болна тема ми е настоящето на женския Левски. Не мога да приема, че няма женски Левски. Ние бяхме друго поколение. Други бяха ценностите. Сега много момичета играят в чужбина, а вътрешното ни първенство е слабо. Дано да стигнем до положението на Франция, Израел, Италия и Испания. Играят баскетбол и взимат нашите момичета”, заяви още Юлия Боянова.