Старши треньорът на баскетболния Левски Юлиан Аладжов нямаше обяснение за слабата игра на своите състезатели при днешната загуба от Балкан в полуфиналите на мъжкия ни шампионат. „Сините” паднаха насред София със 74:75 от тима на Георги Младенов.

„Първото полувреме играхме слабо, но не мога да кажа, че и второто сме играли кой знае колко силно. Не успяхме да се справим с тяхната зонова защита. Основният проблем е, че не направихме това, което искахме. Нямам обяснение защо не се получи. Не коментирам съдийството. Нерви имаше много, но може би това повлия повече на нас”, коментира Аладжов след двубоя в зала „Триадица”.

„Никой не приема добре загубата. В началото се пропукахме срещу Иван Лилов, вкара ни 17 точки още през първото полувреме. Утре ще вземем мерки срещу него. Казах на момчетата, че нищо страшно не е станало и серията продължава”, добави наставникът.

Капитанът на Левски Стефан Георгиев – Торо, който приключи мача с 13 точки, също заяви, че се надява в крайна сметка отборът да спечели серията: „С толкова грешки беше нормално да загубим, въпреки че в края можехме и да победим с шанс. В Ботевград наистина е трудно, но и там сме побеждавали. Може пък да бием два пъти там, не се знае.”