Новият старши треньор на Ямбол Юлиян Радионов сподели, че е изключително признателен на ръководството на баскетболния клуб за гласуваното му доверие, да поеме отбора от ръцете на легендата Иван Чолаков. Радионов носи екипа на Ямбол през последните четири сезона, и сега преминава от терена, на треньорската скамейка.

Плеймейкърът, който и в този свой последен състезателен сезон бе сред най-добрите на поста си в България, сподели очакванията си, часове след трогателен демонстративен мач в зала „Диана“ в Ямбол, с който бе изпратен Иван Чолаков.

„Треньорството е едно ново предизвикателство, в което очаквам с нетърпение да се впусна,“ заяви Радионов за Гонг. „Изключително съм благодарен на ръководството БК Ямбол в лицето на Валентин Ревански и на Иван Чолаков за гласуваното доверие. Ще направя всичко възможно с работата си да докажа, че решението им е било правилно.“

„Пред нас има адски много работа, и започваме постепенно да мислим по селекцията за следващия сезон и по всички останали въпроси свързани с клуба, включително и за треньорския екип, който ще ми помага,“ добави новият наставник на Ямбол.

„През всички четири години съм се радвал на невероятна подкрепа от страна на феновете в Ямбол. Това винаги ми е помагало и мотивирало на игрището,“ призна още Радионов, който е един от любимците на ямболската баскетболна публика. „Надявам тяхната подкрепа да бъде все така силна и сега, когато вече съм на треньорската скамейка, за да бъде публиката отново моята опора и мотивация.“

Юли Радионов: Публиката винаги е била зад мен, надявам се да ме подкрепя и сега

източник: yambolsport.com

Изпращането на легендата Иван Чолаков в сряда в зала „Диана“ премина с двустранна игра и различни надпревари - стрелба и забивки. С това бе отбелязан и края на сезона за Ямбол.

Разделени в два отбора, попълнени с момчета от различни възрасти от школата, се изиграха две части, в които играчите демонстрираха добро настроение и заложиха на атракциите, а включването на малчуганите символизираше приемствеността в клуба. В стрелбата от зоната за три точки спечели Зоран Касчелан, който победи в допълнително надстрелване кадета Стилиян Иванов. При забивачите победи Браян Ормън, втори остана Неманя Милошевич, а трети е Андрей Иванов. Георги Георгиев пък спечели в далечната стрелба в надпреварата за публиката.

Този празник на играта не мина без сълзи - те бяха в очите на големия треньор Иван Чолаков. Президентът на клуба Валентин Ревански награди Чолаков с плакет за изключителни заслуги за развитието на баскетболната игра в Ямбол и страната.

Юли Радионов: Публиката винаги е била зад мен, надявам се да ме подкрепя и сега

източник: yambolsport.com