Старши треньорът на Ямбол Юлиян Радионов беше доволен след  първата победа на отбора за новия сезон. Отборът спечели  домакинството си на Черноморец с 94:75 (24:22, 21:18, 23:18,  26:17) точки.

"Труден мач за нас. Според мен момчетата бяха малко пренавити,  защото този мач беше задължителен за победа. Това ни личеше  много в началото, бяхме много сковани. Отдавам го на  напрежението, но най-важното е, че показахме характер. Всеки  един играч от нашия отбор има принос за победата днес. Надявам  се вече, да играем по-добре", коментира Радионов.

"Определено имахме настройка да победим. И двата отбора имаха  желание за победа и бяха равностойни в това, но в крайна сметка  желанието за победа на Ямбол беше по-голямо и те победиха.  

Държахме се добре на терена около 30-35 минути. Но пропуснахме  важните, решаващи моменти. Много ни е трудно, имаме и контузени  играчи, чужденците все още се адаптират, много трудно и бавно  вървят нещата."

"Може да се каже, колкото и нелепо да звучи, че  това ни е най-доброто представяне до момента на мач, въпреки че  паднахме. Надявам се да успеем да коригираме нещата и да се  справим по-добре за напред", каза наставникът на Черноморец  Радостин Иванов.