Гардът на Евроинс Черно море Юлиан Радионов вече е възстановен от травмата, заради която пропусна голяма част от серията с Левски на полуфиналите. Баскетболистът на варненския тим обаче се включи на пълни обороти срещу Лукойл Академик и имаше добри изяви, въпреки загубата на „моряците” на старта на финалната серия.

„В началото започнахме зле, мачът тръгна зле за нас. Мислех си, че в тази финална серия, ако допуснем да има такива големи амплитуди в резултата, както беше в серията с Левски, срещу класен отбор като Лукойл, няма да имаме шанс. Мисля, че трябва да бъдем по-постоянни, да се опитаме поне малко да контролираме мача, да не допускаме разликата да става толкова голяма,” сподели Юли Радионов след срещата в Правец.

„Би трябвало ние да сме по-освободеният отбор, да сме от позицията на подценени. Но мисля, че не бяхме напълно освободени и това си пролича в началото. Дано успеем да другия мач да сме в по-добра кондиция,” обясни плеймейкърът.

„Трябва да се абстрахираме от мислите за титлата, а във всеки мач да се стараем да не допускаме разлики. Нека да вземем един мач, а след това ще мислим и за титлата,” пожела си Юлиан Радионов.