Опитният и популярен испански специалист Хосе Мария Бусета е фаворит за селекционер на женския ни национален тим по баскетбол. В момента представителният ни тим е без треньор след поредния провал в евроквалификациите. Изпълнителният директор на родната баскет-федерация Иван Ценов потвърди, че се водят разговори с трима основни кандидати за поста – Бусета, сърбина Вескович и с италиански треньор.

„В момента водим разговори с трима треньори. Действително испанецът Бусета е един от тях. Не сме приключили още, няма нищо финализирано. Може би до седмица, до 10 дни ще знаем нещо повече или най-късно до Купата на България – жени. След като се е чуло и той беше тук за разговори, значи има интерес. Сърбинът беше консултант миналата година, а италианецът също е треньор с добра биография. С тримата разговаряме”, коментира Иван Ценов за Гонг в Плевен, където започна Финалната осмица за Купата на България при мъжете.

Хосе Мария Бусета е бивш селекционер на испанския национален тим. Сърбинът Милодраг Вескович пък бе технически директор на женския ни баскетболен тим, който бе воден от треньор Николай Боруков в миналите евроквалификации. Вескович има завиден опит в баскетболните гарнитури на западната ни съседка, като с девическия и женския национален отбор е участвал на европейски първенства и олимпиади.