Плеймейкърът Искрен Иванов бе преотстъпен на Черноморец Бургас и ще се състезава през първия етап от сезона на Националната Баскетболна Лига в този тим, съобщава от bulgarianbasket.com. 20-годишния гард започна подготовка с мъжкия Левски, но с цел развитието на таланта и неговото голямо желание да има повече минути на терена двата клуба се споразумяха да премине в Черноморец.

Иванов участва в няколко от предсезонните срещи на тима като най-добре се представи в тази със сръбския КК Пирот от турнира „45 години Самел”. Той отне 5 топки и вкара 2 точки за 24 минути в този мач.

През миналия сезон Иси участва в три срещи от Националната лига, както и в два мача от турнира за купата на България. В Младежката лига за юноши Иванов играеше основна роля за Левски, а в една от срещите дори вкара 9 тройки за общо 31 точки. Интересното е, че в мача с Марица Кършияка на 7 февруари тази година (101-71 за Левски) той подаде и 10 асистенции и хвана 8 борби за коефициент 38. По-късно Левски завърши на трето място в Младежката лига.

Иванов бе участник и на Евробаскет 2009 за младежи до 20 години в дивизия В, където България игра през изминалото лято.

Отборът на Черноморец ще бъде без Димитър Рошманов за известно време поради операция от херния и остана само с Пламен Алексиев на върха на атаката. С вземането под наем на Искрен Иванов, старши треньорът на Черноморец Дечо Коешинов ще получи още една опция на позицията плеймейкър до края на първия етап от НБЛ.