"Имахме и хубави периоди, и ужасни периоди. В крайна сметка, победихме. Няма значение, че е с такъв резултат. Не сме сработени все още, а някои момчета искат да се забавляват при 10 точки предимство, което ни изиграва лоша шега. Други все още се намират в ужасно физическо състояние и тепърва трябва да ги връщаме към живота", сподели старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич след успеха на тима в първия мач от подготвителния турнир в Самоков.

"Надявам се, че до началото на сезона в ЕвроЧалъндж всичко ще е наред", допълни специалистът след победата над македонския първенец и участник в Адриатическата лига МЗТ Скопие с 81:64 точки.

"Целите пред нас са ясни. Да спечелим Купата на България и да станем шампиони. Иска ми се да вярвам, че децата ще израснат и ще започнат да носят все по-голяма и по-голяма отговорност и тежест в Лукойл Академик. Всичко зависи от нас, очаква ни още много работа, но с правилна система и подход на работа ще изградим свой стил на игра и той рано или късно ще започне да ни носи успех", каза още Йовица Арсич, цитиран от официалния сайт на клуба.