Старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич сподели очакванията си за предстоящите плейофи в Националната баскетболна лига, и коментира най-големия си конкурент в първенството през годината – Левски. Сръбският специалист изрази мнението на клуба, че е нелогично неговият отбор да няма предимство спрямо „сините” в плейофите. Левски играе с ден по-рано своите мачове от четвъртфиналите и полуфиналите, което предизвика недоволството на Лукойл.

„Няма да е лесно нито на полуфинал, нито на финала, ако се класираме. Всички знаем колко беше важен за нас Доминик Джеймс, и аз бих бил много по-спокоен, ако имах на разположение всичките си играчи. Сега, като оставим неговото отсъствие на страна, знам също, че Левски ще играе много по-добре,” коментира Арсич.

„Върху Левски вече няма да има натиска, който сами си направиха и за Купата, и за първенството, където искаха да са фаворити,” допълни наставникът на „студентите”. „Подсилиха се и с Прийст Лодърдейл... Мисля, че бързо сега ще върнат играта си от миналата година, очаквам, че Стефан Георгиев ще играе много по-добре, и очаквам да имаме много по-големи проблеми.”

По темата за различните дни, в които играят „сините” и Лукойл, Йовица Арсич бе категоричен, че никъде по света няма такова нещо: „Няма как Левски да играе по-рано от нас, не е коректно. Няма друга такава схема, в която вторият в класирането да има предимство. Ние като първи можем да играем в същия ден, или да избираме ние да играем първия или втория ден.”

Той продължи по темата, и обясни, че шампионите ще настояват за промяна:„Казах го и миналата година, тогава бе късно да се промени. Но това трябва да се промени. Ако има интерес мачовете да са в два различни дни, то първият трябва да избира кога да играе. Просто няма логика. В света никъде няма такова нещо, вторият да има предимство. Единствено в България например, когато си първи, играеш всеки път четвъртфинални мачове за Купа в 13.30-14 часа, и имаш такова предимство, което дори не знам какво предимство е. Просто няма смисъл, нищо друго.”

Очаквайте още от очакванията на Арсич за плейофите, и проблемите в състава му преди първия кръг, в който Лукойл Академик се изправя срещу Черноморец.