Изключително задоволство от прогреса на родния баскетболен талант Димитър Димитров изказа мениджърът му Йорго Патапатиу след силните изяви на българина на турнира „Бруно Малагути” в Италия. Крилото на Римини бе избран за най-полезен състезател в надпреварата. „Ами коефициентът му на този мач, който визирате – финала на турнира в Италия, беше над 50. Това аз не съм го виждал, а толкова години гледам баскетбол. Имаше 35 точки, 27 борби и 8 отнети топки, а това беше в един мач. Така изглежда, че той има напредък и развитието му върви много добре. Сираков също върви много добре в Италия. Ние по принцип обичаме да инвестираме в такива по-млади момчета и изключително много се радвам за малкия Димитров, защото аз вярвам в него и изглежда, че върви нагоре. А това може да ни радва много, защото трябва да мислим за националния отбор на България при мъжете за след десетина години”, коментира Патапатиу пред Гонг.

Колкото до един от основните играчи на мъжкия ни национален състав Филип Виденов агентът заяви: „Често се чуваме с Филип. Той се чувства добре от състезателна гледна точка. Имаме малко финансови проблеми с Цървена звезда, но се надявам да ги оправим. Това не афектира Филип Виденов в игрището, както се вижда. Той имаше нужда от една такава година, за да навакса тези години, когато имаше контузии.”

„Клубовете искат играчите не само да се стараят на 100%, но и да допринасят. Аз съм доволен, когато един играч дава 100% от себе си. Когато просто не се получава, не го обвинявам, аз съм доволен от неговото старание. Ако в игрището се получава или не, това е друг въпрос. Това също е въпрос малко на късмет. Видяхте Митко Мираковски как дебютира. Аз по принцип съм доволен”, завърши Йорго Патапатиу по повод някои от чуждестранните баскетболисти в родните клубове, които са представлявани от агенция „Инитерперформансис”.