Баскетболният национал Йордан Минчев се раздели по взаимно съгласие с унгарския си клуб Атомерьомю, съобщиха от отбора чрез официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм. По-рано тази година 23-годишният Минчев подписа договор за един сезон с тима. Българинът започна миналия сезон с друг унгарски отбор Орошлани, но се контузи, претърпя операция през февруари и по-късно се раздели преждевременно с клуба и завърши състезателната година в Левски.

Причината за раздялата, според унгарския Атомерьомю е, че контузията на Минчев, която той получи през лятото по време на ангажиментите си с националния отбор на България е по-сериозна от първоначално очакваното, което пък се е разбрало при увеличаването на натоварванията в предсезонната подготовка. Възстановяването на баскетболиста ще отнеме по-дълго време, а клубът не може да чака, тъй като наближава началото на местното първенство.

"След преговори с играча и неговия мениджър, двете страни решиха той да продължи лечението си", написаха от Атомерьомю и пожелаха на Йордан Минчев бързо възстановяване.

Контузията попречи на Минчев да участва с екипа на България и на изминалия Евробаскет 2022 през септември.