Данчо Бозов ще играе в Балкан и през следващия сезон. Договорът с клуба, подписан от него и президента Иван Гавалюгов, стана факт тази вечер. Той е със срок за една година, съобщава botevgrad.com.

30-годишният баскетболист се присъедини към Балкан в началото на тази година. Дебютът му със зеления екип бе повече от впечатляващ - в първия мач за купата срещу Ямбол той отбеляза 30 точки и още тогава спечели тотално симпатиите на ботевградската публика.

Самият той призна, че тя е най-баскетболната в България. Въпреки че нямаше договор, той продължи да играе за Балкан до края на сезона във втора дивизия.

След неговия край Данчо бе сполетян от много щастливо събитие - стана женски татко. На 24 юни баскетболната националка Теди Петрова роди тяхната дъщеричка Кристина.

Преди изненадващото му идване и още по-изненадващото му оставане в Балкан бившият национал игра с екипите на още два български клуба - ЦСКА и Левски. В чужбина има стаж в Апоел Галил Елион от Израел, испанския Бургос и кипърския Апоел Никозия.