Гардът на националния отбор Йордан Бозов ще облече екипа на кипърския Апоел Никозия. След завръщането си от Испания, където игра през миналата година, Бозов поддържаше форма с тима на ЦСКА и имаше аматьорски договор, който му позволяваше да напусне при подходяща оферта от чужбина. Той се превърна в основна единица за „червените“ и бе най-добрият техен състезател със средно по 20.8 точки, 4.3 борби и 3.5 асистенции за 37 минути игра в четирите мача в НБЛ. След освобождаването на Росен Барчовски обаче Бозов също напусна тима и се готвеше индивидуално до получаването на изгодна оферта от чужбина. Сега той ще играе за кратко в Кипър. Преди товае игралв чужбиназа израелския Апоел Галил Елион и испанския Бургос.

Новият отбор на Бозов се намира на трета позиция в класирането на Кипър с актив от 3 победи и 2 загуби. Утре тимът се изправят срещу един от най-добрите отбори в първенството на страната през последните години – АЕЛ Лимасол.

„Подписах договор за 45 дни, въпреки че те ме искаха до края на сезона”, каза за BulgarianBasket.com от летище София Бозов. „Там сезонът обаче продължава до април и след това ще имам по-малко опции за оставащите два месеца. Така ще имам възможност след като изтече контрактът ми да търся и други оферти, а вариантът с удължаването на договора ми и там ще остане.”

Бозов, който ще навърши 30 години в края на януари,каза още, че не познава в детайли кипърското първенство и добави: „Единствено знам, че там играят много чужденци и няма ограничения относно техния брой. Отборът играе утре срещу първия в класирането АЕЛ и се надявам да помогна с каквото мога. Офертата бе добра и не исках да почивам, а да използвам времето и играя.”

Вчера от БФ Баскетбол бе изпратено разрешение за Бозов след като кипърци преведоха нужната такса от 100 евро за издаването му. Така той ще може да дебютира още в утрешната среща на новия си клуб.