След седемгодишно отсъствие от „синия“ клуб Йордан Бозов се завръща в Левски. 32-годишният гард е постигнал споразумение с ръководството на клуба и остава в отбора до края на сезона. Единственото условие е той да бъде свободен, ако успее да си намери отбор извън страната до края на състезателната година, съобщава официалният сайт на баскетболния клуб.

За последно Бозов игра за Левски през сезон 2003/04, когато бе и най-добър реализатор на тима със средно по 20.0 точки на среща. След тази година той смени цветовете на няколко клуба, в България игра за ЦСКА и Балкан, докато в чужбина бе в испанския Бургос, израелския Галил Елион и кипърския Апоел Никозия.

Бозов направи две години и половина с екипа на Балкан преди да се контузи миналата зима и да пропусне голяма част от остатъка от сезона. Той се очерта като основен реализатор на тима и бе с основна заслуга за успехите на отбора през последните години.

Бозов е доста опитен играч, с голям стаж и в българския национален тим. Без съмнение той ще помогне на отбора и ще даде повече опции на треньорското ръководство на двете гардови позиции. Очакванията се Бозов да направи повторен дебют за Левски още тази събота в Бургас, когато Левски гостува на Черноморец в пореден мач от Националната баскетболна лига.