Сериозна дисциплина и вечерен час наложи старши треньорът Тити Папазов в баскетболни Левски през този сезон. „Имаме нови правила. След 23.30 часа, ако има някой от играчите на Левски извън дома му, това е 50% от заплатата. Това е за всеки ден”, отсече Папазов на срещата с медиите днес и се пошегува: „За снимков материал получавате 500 лева. Само, че не злоупотребявайте и да си наместите камерата с фалшив час. Дай Боже да има успешни мачове, за да ги наградя с още 1 час. Американците бяха посрещнати от приятел, ако не го оценят, ще обърнем другата страна.”

„Левски е оазис на българския баскетбол в момента и ние трябва да сме отговорни към това нещо. Аз ви казвам, че такова нещо в България не е правено до сега. От нас зависи, колко дълго тези хора ще бъдат зад нас. Аз съм убеден, че вече са се намерили спомосъществуватели, които са отишли при г-н Джиджев да му обяснят, колко неверен избор са направили с този треньор, но… затова ще се старая максимално да даваме всичко от себе си”, сподели още Тити.

От днес към екипа в баскетболния Левски се присъединява и изключително класният специалист Ратко Йоксич. „Трябва да взема Ратко Йоксич от границата. Най-значимото от Велдер Груп е привличането на Ратко Йоксич. Вярвам, че за разлика от баскетболната общественост, навсякъде другаде много ме обичат и ще се възползвам от това. Целта е да селектираме деца от 1-ви до 4-ти клас. Да се направи нещо за бъдещето”, заяви старши треньорът на Левски.

На въпрос за промяната в плановете за селекция на ЛукОйл Академик и привличането на чужденци, Тити каза:

„Селекцията на ЛукОйл е такава, защото аз съм треньор на Левски. Противоборството между Левски и ЛукОйл ще роди нещо добро. Ние сме принудени да привлечем чужденци. Явно е, че трябва да се работи. Варна е флагман на правилната работа с подрастващите. Естествено с помощта на Асен Христов. Ние с помощта на Ратка Йоксич, трябва да направим подобно нещо в София. Радвам се, че Велдер Груп, когато решиха, какъв да е бюджета, искаха 20% да е за подрастващите.”