"С Дани Гибсън и с Максим Корниенко Лукойл ще има друг, по-различен и надявам се, по-добър облик през новия сезон", заяви треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.

Ръководството на шампионите осъществи два трансфера в рамките на последните 48 часа и така привлече в отбора двама чужденци - Максим Корниенко и Дани Гибсън - доскорошни съотборници в полския Торун.

"Стана случайно. В никакъв случай не сме търсели целенасочено привличането и на двамата в пакет. Първо подписахме с Макс (Максим Корниенко - б.а.), а след това влязохме в разговори и с Дани (Дани Гибсън - б.а.). Бяха трудни и тежки преговори, но съм доволен, че двете момчета са вече част от нашия отбор", допълни Дечев, който изведе "студентите" до втора поредна титла под негово ръководство.

"Гибсън е изключителен атлет. Много бърз, много експлозивен, отличен реализатор. За хората, които следят баскетбола в Европа той не се нуждае от представяне. Карниенко е мой тип играч, знаете, че аз обичам състезатели като него, които са мъжкари, не се плашат да носят тежкото в отбора. Гибсън е най-полезен играч на целия редовен сезон в Полша, а Корниенко пък бе избран за най-добър на позицията тежко крило", коментира специалистът, който продължава работата си по селекцията в Лукойл.