Баскетболната ни федерация определи чрез дирижиран жребий осминафиналите, четвъртфиналните и полуфиналните двойки в турнира за Купата на България при мъжете и жените. Шампионът ЛукОйл Академик, Левски и Балкан, които са с най-предно класиране до тук в редовния сезон на първенството пропускат първия кръг, а двойките от 1/8-финалите са: ЦСКА Интерлоджик – Сливен, Спартак Плевен – Алвина, Черно море Еврохолд – Видабаскет, Рилски спортист – Черноморец и Ямбол – Дунав 2007. Мачовете ще се играят на 10-ти и 13-ти март, като са с общо точкуване и домакин във втората среща е отборът с по-предно класиране. Четвъртфиналите ще се проведат на 16, 18 и 20-ти март на системата плей-оф, като домакин в първата и третата среща ще е тимът с по-предно класиране. Ако „студентите” се класират за осминафиналите на купа УЛЕБ, то датите на техните мачове ще се променят.

Съперници на четвъртфиналите ще са ЛукОйл Академик срещу победителя от Спартак/Алвина, Левски срещу Рилски/Черноморец, Балкан – Черно море/Видабаскет и победителят от ЦСКА/Сливен срещу победителя от Ямбол/Дунав.

Евентуалните двойки на полуфиналите също бяха определени при тегленето на жребия в хотел „Хилтън”. Победителят от ЛукОйл Академик – Спартак/Алвина ще се изправи срещу победителя от ЦСКА/Сливен – Ямбол/Дунав, а победителят от Левски – Рилски/Черноморец ще играе в битка за финала срещу победителя от Балкан –Черно море/Видабаскет. Полуфиналите в новата зала в Самоков са на 25-ти март, срещата за бронза ще е на 26-ти, а големият финал е на 27-ми март в Самоков.

При жените вицешампионът ЛукОйл Нефтохимик пропуска първия кръг – четвъртфиналите и се класира директно на полуфинал. Четвъртфиналите ще се играят на 16, 18 и 20-ти март на разменено гостуване, а двойките са: Дунав Еконт – Черно море, Берое – Тони 7 и Рилски спортист – Славия. Съперник на ЛукОйл на полуфиналите ще е победителят от Берое/Тони 7, а в другия полуфинал ще излязат Дунав/Черно море – Рилски/Славия. Мачовете ще са в Самоков на 24-ти март. Двубоят за третото място е на 25-ти, а сблъсъкът за титлата ще се играе на 26-ти март.