Българският баскетболист с френски паспорт Илиян Евтимов се е договорил с кипърския АЕЛ Лимасол и ще продължи там кариерата си. Договорът на таланта е за шест месеца, до края на сезона в Кипър.

Крилото се подготвяше с Левски и дори изигра няколко мача със „сините”, но очакваше добра оферта от чужбина, каквато е тази от АЕЛ. Евтимов вече събира багажа си и още утре заминава за Острова на Афродита, където ще се присъедини към новия си отбор.

През миналите два сезона Илиян Евтимов носеше екипа на силния немски тим ДойчеБанк Скайлайнърс, но финансовата криза наложи свиване на бюджета на отбора от Франкфурт, и това наложи освобождаването на повечето си класни играчи.

Миналата година АЕЛ отпадна на полуфиналите в кипърския шампионат, където отстъпи на шампиона АПОЕЛ. В тима от Лимасол през настоящия сезон ще играе и бившият баскетболист на Лукойл Академик Владимир Мийович. В АЕЛ разчитат предимно на чуждестранни състезатели.

Засега с Левски продължава да се подготвя братът на Илиян Евтимов – Васил, който също чака изгодно предложение от чужбина. Заминаването на Илиян Евтимов пък сигурно ще наложи привличането на нов състезател на неговата позиция от страна на Константин Папазов.