По-малкият брат от фамилията Евтимови – Илиан, преди дни се изправи срещу утрешния съперник на ЛукОйл Академик АСВЕЛ Вильорбан със своя Елан Шалон във френското първенство. Илиан Евтимов, разбира се, отчете ролята на лидера на АСВЕЛ Тони Паркър, но подчерта, че отборът играе много колективно и навлиза във форма.

ЛукОйл Академик посреща французите утре от 18 часа в Арена Армеец във втория кръг на турнира Еврокъп.

„АСВЕЛ е в много добра форма в момента. Миналата седмица взеха две големи победи. Мисля, че играят много добре. Започват да се намират на игрището. В началото беше, че всички чакаха Тони Паркър да играе и да има покаже кой е, но той пък искаше отборът да играе, а той да помага. Като загубиха няколко мачове, той реши да вземе нещата в свои ръце и вече играе като истински лидер на отбора”, коментира Евтимов пред Гонг, преди да се разбере новината за очакваното отсъствие на Тони Паркър от предстоящия мач в София.

„Знаехме, че Тони Паркър ще си направи своя мач, но трябва да контролираме и другите играчи. Те много помогнаха за победата им. Показа се един отбор на АСВЕЛ, който игра много добре като колектив, но това зависи от гарда. Ние запазихме 90% от отбора и сега ще искаме още по-добри резултати от миналата година. За момента имаме 5 победи и 2 загуби, което никак не е лошо. Просто нивото е много високо тази година заради локаута. Искаме да вземем поне една Купа във Франция и да се представим добре в Еврочалъндж”, заяви Илиан Евтимов по повод своя тим Елан Шалон.

Илиан сподели още, че следи българското първенство и се радва на изявите на брат си Васко с екипа на Левски: „Ние си говорим често по телефона, дори гледах мача на Левски срещу Рилски спортист. Левски изглежда добре. На мен ми е удоволствие да следя първенството и най-вече брат ми.”