Баскетболистът на Евроинс Черно море Брайс Шелдън напусна отбора точно преди плейофите, под предлог, че има много неприятни семейни проблеми, но в последните дни около името му се появяват все повече въпросителни. От лагера на „моряците” заявиха, че единствената информация, с която разполагат е, че майката на играча боледува от най-коварната болест - рак на гърдата, и по тази причина Шелдън по спешност заминава за Калифорния. Тази причина играчът изтъкна и пред агенцията, която го представляваше, и която го доведе в България.

Въпреки че изглежда невероятно, някой умишлено да заблуди работодателите си по този ужасен начин, всичко сочи натам. Факт е, че майката на Брайс Шелдън е болна и по неговите думи случаят не е лек, но също така е неоспоримо, че самият баскетболист никак не съжалява, че се е разделил с Черно море във важен момент, в който отборът можеше да го използва.

Чрез няколко от най-популярните интернет мрежи за социални контакти, Брайс Шелдън разкри какво удоволствие за него е, че е в родината си. На същото място той обясни, че майка му вече се чувства добре, както и че вече е станал чичо.

Много любопитен е и детайлът, че точно след като се раздели с Черно море, Шелдън смени агента, който го представляваше, и заложи на американец. Със същия мениджър само дни по-рано подписа, случайно или не, съотборникът на Брайс в тима от Варна – Кори МакИнтош.

Само дни след като се завърна в САЩ по тъжен повод, Брайс отпразнува и рождения си ден с шумно парти, което също навежда на мисълта, че причините за напускането на Черно море може би са се криели другаде. Продължително наблюдение на споделеното от Шелдън в Интернет показа, че той сериозно обмисля кариерата си другаде, като не спира да тренира и често коментира как отново ще играе професионален баскетбол. Това обаче надали ще се случи в Черно море.

Пред „Нощен Труд” президентът на варненския клуб Симеон Варчев заяви кратко, че Шелдън вече не е считан за един от отбора и няма да се разчита на него за в бъдеще. На подобен въпрос преди време старши треньорът Даниел Димитров отговори уклончиво, с оправданието, че заради неприятностите около американеца, въпросът не е обсъждан.

Дали Брайс Шелдън е напуснал сам Черно море и е заблудил ръководството, или от Варна сами са решили да се разделят с него и са се възползвали от възможността да го направят по-безшумно, не става ясно. Сигурно е едно – че след трите трудни мача с Ямбол в плейофите, „моряците” щяха да имат полза от него за сблъсъците с Левски на полуфиналите в НБЛ.