Тимът на Берое излиза в първи 1/2-финален плейоф от НБЛ срещу Балкан довечера от 19 часа в в Стара Загора. 

Серията между двата отбора се играе до 3 победи от 5 възможни мача.

Преди първия двубой баскетболистът на старозагорци Николай Стоянов сподели очакванията си за мача. 

Сърцатият баскетболист призова чрез клубния сайт феновете в Стара Загора да подкрепят отбора в решителната фаза от шампионата.

Стоянов бе категоричен, че феновете в залата ще се насладят на истински баскетболен празник:

"С двете победи над Ямбол успяхме да си извоюваме по-дълга почивка, макар че в това време въобще не сме почивали. Вложихме много усилия в подготовката за  ½-финалната фаза. Смятам, че тренирахме на високо ниво и се надявам, че утре ще покажем това на нашите фенове. Ще се опитаме да спрем Балкан там, къде са най-силни. Със сигурност трите победи през сезона над тима от Ботевград ни дават нужното самочувствие. Миналото обаче си е минало и то няма да ни спечели срещата. Балкан ще искат да докажат, че тези 3 загуби през сезона на практика не означават нищо в плейофната фаза", коментира Николай Стоянов.

"Феновете ще станат свидетели на много здрав сблъсък. Надявам се, че ние ще излезем победител от него. Надявам се, че въпреки големия празник залата ще бъде пълна в 19:00 часа, когато започва двубоя. Призовавам всеки любител на баскетбола, всички фенове на марката Берое и всеки старозагорец да бъде на трибуните. Емоцията е гарантирана и се надявам, че ще донесем много радост на феновете на този светъл празник", добави Стоянов.