Една от звездите на Динамо Москва Робертас Явтокас коментира предстоящата среща с Лукойл Академик от турнира за Купа УЛЕБ преди снощната тренировка на руския тим в зала „Универсиада”. Най-скъпоплатеният играч на Динамо бе категоричен, че тимът му ще играе за победа и не може да става дума за подценяване.

- Разбира се, ние сме дошли тук за победа. Аз очаквам, че мачът ще е тежък, но ние сме готови за него и го очакваме.

Какво знаеш за Лукойл Академик? Ти си идвал тук преди три години с Лиетувас Ритас, но отборът вече е много различен.

- Като играчи познавам Стойков и Хари Муйезинович, никой друг. Но ние гледахме видео, видяхме статистиката и имаме представа.

Възможно ли е да подцените Лукойл Академик?

- Не мисля. На това ниво от турнира вече всички отбори са равностойни. Никога не знаеш какво може да очакваш, когато съперникът ти има ден. Така че ще влезем здраво в мача и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си.

Загубихте последния си мач в руското първенство. Смятате ли, че формата ви в момента е спаднала?

- Тази година имаме някои проблеми, правим по някои друг слаб мач през един-два месеца. Наистина играхме много зле в последния мач, но гледахме много записи, срещахме се, говорихме, и се надявам, че този мач няма да се повтори.

Гледали ли сте Лукойл Академик тази година?

- Както казах, подготвени сме, гледахме някои записи, някои мачове, по-специално тези с Вентспилс, най-вече за да получим представа за това как изглежда отборът.

Как се чувстваш в Москва?

- Чудесно. Имаме чудесен отбор, животът ни там е страхотен. Динамо е голям, известен клуб, така че аз се чувствам добре в него.