Българската федерация по баскетбол днес предаде картотеката на АУС „Академика” с представителния мъжки отбор на България за Универсиадата в Белград, Сърбия. Старши треньорът Константин Папазов с помощници: Янко Янчев (Овергаз) и Лъчезар Коцев (Шампион 2006) се спряха на следните състезатели:

Николай Върбанов, Сергей Цветков, Павел Иванов, Павел Маринов, Станислав Славейков, Чавдар Костов, Христо Николов, Иван Лилов, Златин Георгиев, Асен Великов, Крум Дойчинов и Владимир Маринов.

25-та по ред Универсиада ще се проведе от 1-ви юли до 12-ти юли 2009 година в сръбската столица Белград. Участващите състезатели трябва да бъдат родени между 1-ви януари 1985 и 31-ви декември 1991 година.

Отборът на България е в предварителна група D с отборите на Украйна и Япония. Първата среща на студентския ни тим е на 3-ти юли от 17:30 ч. в зала „Милениум” във Вршац. На следващия ден, отново от 17:30 ч., отборът ни играе с Япония в Белградската зала „СХ Нови Београд”.

Отборът ще се събере на едноседмичен подготвителен лагер на 25-ти юни в столичната зала „Христо Ботев”, където ще тренира до заминаването за Белград.