Старши треньорът на Берое Любомир Минчев изрази задоволството си от важния успех в Ботевград над Балкан, но обърна внимание на отпускането в заключителните минути, когато разликата падна от 23 на 8 точки.

Берое победи с 90:82 точки.

„Донякъде съм изненадан, че победихме с оглед на паузата за националния отбор и контузията на Далин Бачински. Играхме много силно тактически до началото на четвъртата част, когато необяснимо за мен спряхме да играем. Играчите не изпълниха указанията ми в края. Яд ме е, че победихме само с 8 точки, защото при второто завъртане имаме мач в Стара Загора и точковата разлика може да се окаже много важна“, сподели наставникът на Берое, цитиран от официалния сайт на Берое.

„Бяхме се подготвили много добре за мача с Балкан. Знаехме, че ще е много труден. Дори някои ни бяха отписали. Бяхме концентрирани. В края имаше някакво отпускане, не знам защо. Не трябваше да се случва така. Радвам се, че показахме характер и победихме силния отбор на Балкан, защото за мен това е най-силният отбор в момента в България“, пък коментира баскетболистът Александър Янев.