Ямбол започна подготовката си за новия сезон с шест играчи от миналото първенство. Капитанът Станислав Говедаров изведе на първа тренировка съотборниците си Павел Маринов, Стойо Чолаков, Иван Марчев, Стоян Петков и Димитър Василев, съобщава официалният сайт на клуба.

Чужденците от миналия сезон Байрън Сандърс и Кирило Скуматов напускат отбора и ще играят съответно в Швейцария и Украйна. Мартин Дурчев е на камп в Сърбия, на който се надява да впечатли скаутите и да заиграе в чужбина.

В Ямбол в началото на септември ще пристигнат и 3-4 чужденци, играещи на постовете център и крило-център. От тях Иван Чолаков ще избере двама, които да изнесат битката под кошовете през новия сезон.

За сега ямболският отбор няма сигурно ново попълнение. Американският баскетболист Тревон Брайънт е само един от възможните опции. Ямбол може да даде втори шанс за изява в българското първенство и на друг американски играч, ако пристигналите на проби баскетболисти не са на по-високо спортно-техническо ниво от неговото.

Ръководството на Ямбол е в много напреднали преговори и са на път да осигури на треньора си две много класни и опитни български попълнения на позициите гард и крило.

По всяка вероятност Иван Чолаков ще има нов асистент треньор, името на който ще стане ясно много скоро.