Ямбол постигна изненадваща победа със 102:94 като гост на Спартак Плевен в последна среща от 14-я кръг на Националната баскетболна лига. Така само три дни след като нанесе второ поражение на шампиона Лукойл Академик в първенството, Спартак бе върнат към действителността от непретенциозния тим на Ямбол.

Момчетата на Иван Чолаков изиграха един от най-силните си мачове от началото на сезона, като за трети път преминаха границата от 100 точки. Ямболии надделяха в първите три части, макар и с малко, но напълно достатъчно, за да имат комфортна преднина от десет точки преди началото на заключителната четвърт.

Ямбол доминираше във всички фази на играта, като логично и в края водеше по най-важните показатели – процент стрелба от всички зони и борба под коша. Страхотен мач направи младият Павел Маринов, който завърши с 29 точки, 13 от които реализирани от наказателната линия. На ниво бе и Кирило Скуматов, завършил с 18 точки и шест борби. Добре от пейката се включиха Стоян Петков и Мартин Дурчев, като първият замести напълно слабо представилият се Байрън Сандърс. Петков вкара 14 точки и овладя 9 борби, а Дурчев отбеляза 15 точки.

След невероятния си мач срещу Лукойл Академик, Илия Станков бе неузнаваем днес и финишира със скромните девет точки. Хрисимир Димитров вкара 22 точки и бе най-резултатен от състава на Спартак. Много силно влезе в игра резервата Владимир Маринов. Познатият още като Елвис гард завърши с 20 точки, пет борби и четири асистенции за 26 минути на паркета.