Титаничен баскетболен сблъсък между федерацията и отразяващите спорта журналисти ще се състои в събота преди мача за бронзовите медали в Купата на България. Турнирът започва утре в 13,30 часа в ямболската зала “Диана”, като в първата среща един срещу друг излизат Балкан (Ботевград) и Черноморец (Бургас).

Идеята за срещата се появи по време на лагера на националния отбор в София в края на миналия месец, когато спряганият за консултант на тима Светислав Пешич се запозна отблизо с проектонационалите. Тогава предложението се появи като на шега. Възможността за доказване на терена обаче се стори интригуваща и на двете страни, като се започнаха усърдни преговори.

Срещата стана възможна и благодарение на мениджърските умения на председателя на Треньорската комисия към БФБ Росен Барчовски и колегата от “Меридиан мач” Хари Латифян. Посредством непрестанна кореспонденция двамата успяха да договорят условията, при които ще се проведе срещата, и си стиснаха задочно ръцете.

Засега конкретните състави на двата отбора не са ясни, тъй като отборите разчитат на елемента на изненадата и ще обявят баскетболистите си в последния възможен момент. Според „Телеграф” най-вероятно в тима на БФБ ще влязат Георги Младенов, Любомир Минчев, Росен Барчовски, самият президент на федерацията Михаил Михов, както и най-голямата звезда на българския баскетбол Георги Глушков – единственият българин и първи източноевропеец, играл в НБА.

Въпреки задълбоченото проучване, съставът на медийния отбор обаче остава пълна загадка. Все пак стана ясно, че в дните преди срещата ще се проведе тренировъчен камп, на който ще стане ясно кой ще вземе участие.