Град Ямбол ще е домакин на финалния турнир от Купата на България по баскетбол при мъжете от 11-ти до 14-ти март. Така за първи път след 1990-та година именно Ямбол ще организира финалите на надпреварата. Офертата на този град бе предлочетена пред тези на София и Самоков, като финалният избор за членовете на Управителния съвет на баскетболната федерация бе между Ямбол и София. При гласуването е надделяло предложението на Ямбол освен финалите за Купата да домакинства и на лагери за националните ни юношески селекции, което пък предизвика недоволството на Левски.

„Решението беше взето след гласуване на Управителния съвет с 8 гласа „За” и 2 - въздържали се. Що се отнася до другите условия, то наистина Ямбол даде малко по-добри финансови условия. На трето място остана Самоков. Предлолагам, че всеки член на Управителния съвет е имл своите основания за гласуването. Самият принцип, който бе въведен преди една година и вече втора година действа е наистина финансовият принцип, т.е. една финансова оценка на условията, които предлага съответният клуб и влиза абсолютно всичко, което може да се изрази в пари. И това е първа крачка за следващата година, когато по всяка вероятносст Управителният съвет ще приеме домакинът да бъде избиран след изцяло финансова оферта изразена в пари. Тази година все още не е с пряко офериране на пари. От следващата година ще е така. Този продукт вече ще има материална стойност”, коментира президентът на федерацията Михаил Михов.

Той сподели още, че консултантът на родната централа Светислав Пешич в момента е в Щатите за Мача на Звездите и на 19-ти февруари се връща в Европа, а на 23-ти пристига в София.

„Предложихме членове на управителните органи на ФИБА-Европа. Предложихме за Управителния съвет Елеонора Рангелова, за член на комисията по състезанията – Иван Ценов, за комисията за баскетбол за подрастващи – Георги Глушков, за техническата комисия – Камен Тошев и за юридическата комисия. Отново Елеонора Рангелова”, допълни Михов.