Баскетболистите на Ямбол ще изиграят последните си два предсезонни мача преди началото на първенството. Те ще пътуват до Одрин, където във вторник и сряда ще играят с местния Олин Едирне, съобщава официалният сайт на клуба.

За отстоящия на 120 километра от Ямбол турски град ямболският отбор ще пътува без Кирило Скуматов и Стойо Чолаков.

Първият е украински гражданин и му е необходима по-дълга процедура за издаване на виза да посети Турция. Стойо Чолаков пък е студент в НСА и има учебни занимания в Академията. В отсъствието на Кирило Скуматов Иван Чолаков ще даде повече игрови минути на Стоян Петков, който ще започне в стартовата петица. Старши треньорът ще използва Иван Марчев като тежко крило.

Първите си предсезонни мачове ще изиграе и Мартин Дурчев. Той се явява като алтернатива на непрекъснато прогресиращият Павел Маринов. В отсъствието на Стойо Чолаков повече игрово време ще получи и направилият добро впечатление с играта си на турнира "Петър Майсторов" младежки национал Димитър Василев.

Тези два двубоя с кандидата за влизане в елитната баскетболна дивизия на Турция Олин Едирне ще дадат по-добра престава за състоянието на нашия отбор преди първия мач от НБЛ с тима на Левски в София.

Срещата със "синия" клуб, която трябваше да се състои в събота, е преместена в неделя от 19.00 часа и ще се състои в зала "Христо Ботев" в София.