БК Ямбол ще продължи съществуването си в елитната група на мъжкото баскетболно първенство, съобщи bulgarianbasket.com. Отборът бе на път да се разпадне, след като за поредна година се изправи пред финансов колапс. Старши треньорът Иван Чолаков дори си подаде оставката, но тя не бе приета от Управителния съвет. Общината в Ямбол пък се дистанцира от проблемите на баскетбола в града и отказа да отпусне средства, като предложи други алтернативи.

Въпреки това шампионите от 2002 година ще продължат участието си в мъжката А-1 и през следващия сезон. Отборът започва подготовка в сряда, като се запазва съставът от миналата година.

Братята Димитър и Мартин Хорозови ще останат в Ямбол, въпреки че бяха се разбрали с ръководството на Дунав Русе да преминат в тима от Северна България. Те ще пътуват утре до Ямбол, за да подпишат нови договори с клуба. Двамата бяха почти сигурни нови попълнения в селекцията на русенският състав, тъй като финансовата криза в Ямбол ги прогони от местния отбор. След като и този път тимът се спаси от разпад, Хорозови си промениха решението и пренебрегнаха офертата на Дунав.

Не е ясна ситуацията около центъра Нинослав Тмушич. Най-добрият борец през миналия сезон също има предложение от Дунав Русе, но все още го обмисля.